Dutch English French German Italian

Fokken

Spicka met pups

Little Spica met pups O-nest

Fokken doen wij niet veel.
 Toch hebben honden v.d. Woudstreek zich regelmatig laten zien in de praktijkjacht en op de diverse wedstrijden en hierbij een goede naam opgebouwd.

Hoogtepunten daarbij zijn Nederlands Werkkampioen Enjoy v.d. Woudstreek en een AA diploma (Nimrod) voor Mirko v.d. Woudstreek.

Met zorg kiezen we de juiste mensen voor onze honden. Het zijn honden waarmee gewerkt moet worden, want dat is hun lust en hun leven. Dat werken kan op vele manieren. Zo hebben diverse v.d. Woudstreek honden hun weg gevonden als geleidehond voor blinden. Maar de meeste honden gaan toch naar mensen die met de grote passie van de Golden Retriever aan de gang gaan: jagen.

Met zorg zoeken we steeds weer de juiste reu voor onze teven zodat de beste ‘match’ wordt gemaakt voor de nieuwe jachthond. Met ons fokbeleid proberen we ook ons steentje bij te dragen aan het behoud van de werkgefokte Golden, voor nu en in de toekomst.

Uiteraard fokken wij alleen met honden die zijn onderzocht op erfelijke oogafwijkingen, HD en ED. Daarnaast zijn ook het karakter en trainbaarheid belangrijke criteria om met een reu of teef wel of niet te fokken.

Socialisatie pups

IMG_9171Een goede socialisatie staat bij ons hoog in het vaandel. De pups groeien in huis op. De pups maken al vroeg kennis met de buitenwereld. Zo zijn ze al een keer mee geweest in de auto voordat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan en lopen ze al vroeg in de tuin of maken kennis met bijvoorbeeld een grasmaaier, kippen en katten. Ook leren de pups in het nest al komen op de fluit.

Met zeven weken laten we een puppytest doen. Het is toch voor het vinden van de juiste combinatie hond - mens een belangrijk gegeven.

IMG_8586 IMG_8693

Puppytraining en jachttraining

IMG_9650We besteden veel aandacht aan de begeleiding van de pupkopers. Zijn de pups naar hun nieuwe eigenaren, dan volgt een puppytraining vanaf 7 tot 16 weken.
Daarna bestaat de mogelijkheid om bij ons een jachttraining te volgen. Deze training duurt drie jaar en wordt in de zomermaanden gegeven. Hierbij staat de opleiding tot jachthond centraal, waarbij aspecten als workingtesten, praktijkjacht, veldwedstrijden en het behalen van de benodigde diploma’s aan bod komen.

 

 

 

IMG_9698_2 IMG_9705_2