Dutch English French German Italian

Jachttraining

Jachttraining voor pupkopers

Mensen die bij ons een pup kopen, kunnen een puppy(jacht)training volgen van 7 tot 16 weken. Tijdens deze training wordt naast praktijk ook theorie gegeven over opleiden van een jachthond, leren van honden en werken met retrievers als jachthond.

De jachttraining duurt drie jaar en begint meestal wanneer de honden ongeveer 9 maanden zijn. Hierbij staat de opleiding tot jachthond centraal, waarbij aspecten als (Orweja-)workingtesten, jacht, veldwedstrijden en het behalen van de benodigde diploma’s aan bod komen.

De training bestaat uit een stapsgewijze opbouw van de verschillende apporten. Daarbij maken we gebruik van verschillende terreinen zodat de hond leert werken in zowel bramen, heide, weiland als bos.

Tijdens de training maken wij gebruik van video opnamen. Daarnaast kan de cursist video-opnamen opsturen van zijn hond tijdens de training 'thuis'. De video wordt door ons bekeken en voorzien van feedback.

Opleiding jachthond

Sommige mensen willen de training van hun retriever of spaniel liever uitbesteden. Dit is bij ons mogelijk.

Een puppytraining begint als de pup 7 weken is en stopt op de leeftijd van ongeveer 16 weken, wanneer de hond gaat wisselen.
Een jachttraining is mogelijk vanaf een leeftijd van ongeveer 9 maanden. In overleg met de eigenaar wordt bepaald tot welk niveau de hond wordt opgeleid.

Wilt u meer informatie? Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.