Dutch English French German Italian
Kennel v.d. Woudstreek ontstaan in Friesland

Tineke Antonisse  behaalde met Andy van Sparrenrode van mw. C. van Crevel- van Oss  in 1972 de titel Beste Retriever en Ideaal Trofee. Andy werd tevens de eerste Nederlandse Golden Retriever met de titel Werk- en Schoonheidskampioen.

Met Woodcock of Sheltingham (FTW) fokte Tineke het eerste Woudstreek nest. Daar zij destijds in de Friese Woudstreek woonde, koos zij voor v.d. Woudstreek. Vader was de Engelse Springer Spaniel Fedor van Duin en Kruidberg. Uit deze combinatie kwam Fedor v.d. Woudstreek. Hij werd Nederlands Werkkampioen.

IMG48001

Het Werkboek bij 'De drie apporten'

Tineke Antonisse-Zijda heeft als aanvulling op haar boek 'De drie apporten' een werkboek gemaakt met daarin alle oefeningen waarmee je een hond deze drie verschillende apporten kan leren.

De oefeningen zijn verdeeld in leer- en testfasen. In kleine stapjes worden de oefeningen opgebouwd. In de testfase kan de voorjager controleren of de hond de oefening heeft begrepen. Bij elke opdracht staat een tekening zodat de voorjager ziet hoe hij de oefening kan opzetten. De 300 pagina’s met ruim 700 tekeningen zijn in drie kleine ringband-boekjes verwerkt, geleverd in een opbergbox.

boektineke

Visie

IMG_6616Ik heb altijd geprobeerd goldens te fokken die in eerste instantie geschikt zijn voor de jachtpraktijk. Honden die met stijl en allure hun werk doen. Maar het mogen geen racers zijn die hun neus voorbij lopen en voor een doorsnee jager of voorjager moeilijk in de hand zijn te houden. Echte wildvinders met een uitstekend markeervermogen en een stabiel karakter. Verder heb ik altijd gestreefd naar een aangeboren rust op post, de passie onder controle (niet piepen), waardoor ze ook op veldwedstrijden hoog kunnen eindigen. Het grootste compliment? Als jagers voor hun volgende hond weer naar me toekwamen omdat ze weer zo'n zelfde hond wilden hebben.

Tineke Antonisse

 

 

 

spica bordDSCN0004