Skip to main content

Boeken

De vroege opvoeding van een retrieverpup

Auteur: Tineke J. Antonisse-Zijda

In dit boek behandelt de auteur alle facetten van de opvoeding zodat gedragsproblemen later voorkomen kunnen worden.
Na 20 jaar in ongewijzigde vorm te zijn verschenen is er nu een totaal vernieuwde uitgave van de 'opvoeding van een retrieverpup' verschenen. De basisgedacht is niet veranderd, maar de auteur is dieper ingegaan op de achtergronden van de opvoeding. Zeker wat de rol van de fokker betreft. De opzet van dit boekje blijft nog altijd, dat het in zeer beknopte vorm, alle facetten behandelt waarmee men een pup kan opvoeden.

2008 - Paperback - 64 pagina’s.

De drie apporten

Auteur: Tineke J. Antonisse-Zijda

De auteur ontwikkelde een methode van africhting, waarbij een positieve benadering van de hond voorop staat. Dat deze methode succesvol is, blijkt uit de resultaten die de auteur met haar eigen honden heeft behaald. Maar ook voorjagers die onder haar leiding trainden, behaalden successen op KNJV-jachthondenproeven en veldwedstrijden in binnen- en buitenland. Door de zorgvuldige opbouw van de training worden fouten voorkomen en zal de hond, zonder correcties of straf, stapje voor stapje leren wat er van hem wordt verlangd.

In dit boek worden de drie verschillende apporten (markeerapport, verloren apport en dirigeerapport) duidelijk beschreven, compleet met foto's en zeer duidelijke schema's en tekeningen. De methode die wordt beschreven is niet alleen geschikt voor retrievers, maar ook voor de apporteertraining van staande honden en spaniels. De resultaten vormen het bewijs dat een positieve manier van trainen en een zorgvuldige opbouw honden zelfvertrouwen geeft, waardoor hun kwaliteiten tot ontplooiing kunnen komen.

2004 - Paperback - 96 pagina’s

Die Drei Apporte

Auteur: Tineke J. Antonisse-Zijda

Die Drei Apporte is de derde druk van de Drie Apporten. Deze druk is alleen in het Duits verkrijgbaar. Deze derde druk is aanzienlijk uitgebreid en bestaat nu uit 168 pagina's, 50 foto's en 177 tekeningen. 

 

2013 - Paperback - 168 pagina’s

Das Arbeitshandbuch Apportieren Schritt für Schritt

Het Werkboek bij 'De drie apporten'

Auteur: Tineke J. Antonisse-Zijda

Tineke Antonisse-Zijda heeft als aanvulling op haar boek 'De drie apporten' nu een werkboek gemaakt met daarin alle oefeningen waarmee men een hond deze drie verschillende apporten kan bijbrengen. Bij elke opdracht staat een tekening, waarop de voorjager precies kan zien, hoe hij de oefening op moet zetten en uit welke richting de wind moet komen.

In de praktijk is gebleken dat veel voorjagers problemen hebben om de oefeningen stapje voor stapje op te bouwen. Vaak worden de stappen te groot gemaakt en ook wordt vergeten om tussendoor te controleren of de hond de oefening ook werkelijk heeft begrepen.

De oefeningen zijn verdeeld in leer- en testfasen. In zeer kleine stapjes worden de oefeningen opgebouwd. Dit om bij gevoelige honden problemen te voorkomen. Hardere honden of honden, die heel snel leren, kunnen met grotere stappen door de leerfasen gaan. In de testfasen wordt dan duidelijk of een hond met de volgende stap verder kan gaan.

De 300 pagina’s met ruim 700 tekeningen zijn in drie kleine (105 x 210 mm) ringband-boekjes verwerkt en worden geleverd in een opbergbox.

Uitgave: 2009, 300 pagina's
Taal:Duits