Skip to main content

Rymke en Fetch met S-nest

Rymke (links) met dochters Spica en Sienna

Rymke met Spirit

Rymke (13 jaar) met Spirit (1/2 jaar)

Rymke, 12 jaar

Rymke met Spirit

Rymke

‘Rymke is voor mij bijzonder. Ze is zeer begaan met de andere dieren. De oude Gwen haar ogen waste ze dagelijks. Ze is uit haar doen als iemand (dier of mens) zich niet lekker voelt. Maar ook slim. Zo weet ze snel een volle etensbak onder een andere hond vandaan te grissen en deze rechtop naar haar mand te brengen. Voor de andere hond in de gaten heeft wat er gebeurt, heeft zij het al op. Als enige hond kruipt ze door het luik van de kippen om een ei te stelen. En al het fruit in de tuin op hondhoogte wordt vakkundig geplukt en gegeten.’

Emmy Breure

Rymke v.d. Woudstreek

26 juli 2006 - 11 oktober 2020

Rymke v.d. Woudstreek is een dochter van Only Fetch v.d. Woudstreek en Happymover Balszac. Het is een vrolijke hond met een zacht karakter. Het is een niet al te grote, compact gebouwde golden. Ze heeft A-heupen, is OCD-vrij en is vrij van erfelijke oogafwijkingen.

Het is een hond die heel laat 'af' was. Pas na een paar jaar werd ze meer volwassen en dit zag je duidelijk in haar trainingsresultaten. Soms was het net zo'n 'vwo'-leerling. Lekker dromerig en er niet helemaal bij om vervolgens weer heel mooie dingen te laten zien.

Inmiddels is ze uitgegroeid tot een stabiele hond die je met plezier meeneemt om te trainen, te jagen of gewoon te wandelen. Staedy op reewild en hazen, altijd lettend op de baas. Wordt ze echter uitgestuurd op bijvoorbeeld een verloren apport, dan zet ze goed door en heeft een prachtig zoekpatroon. Ook lopers brengt ze zonder problemen binnen.

Ze gaat graag mee op jacht en loopt rustig los naast het geweer wanneer de Engelse Springer Spaniel Sypke jaagt in de bieten. Ze heeft enkele KNJV-B diploma's gehaald. Goed markeren heeft ze van haar moeder geërfd. Een eigenschap die veel v.d. Woudstreken kenmerkt.

In 2010 is er een nestje met Rymke te gefokt. Als reu is Abnalls Roland, roepnaam Tidal, van Ada Schoenmaker, gekozen. Een hond die heel graag en zeer snel werkt, goed zoekt en markeert. Ook Tidal heeft zijn sporen reeds verdiend in de jacht en KNJV-B diploma's en MAP's gehaald. Met de keuze van Tidal zijn we teruggegaan naar oude Engelse bloedlijnen van Standerwick en Holway. Rymke heeft 5 pups gekregen waarvan Spica v.d. Woudstreek op de Woudstreek is gebleven.

 
Rymke v.d. Woudstreek
178 Views
 
Rymke (12 jaar) mee op de eenden
22 Views
 
Rymke met Lucky op pad
2 Views
 
Verloren apport, Rymke en Spica
14 Views
 
Rymke apporteren over water
0 Views
 
Rymke apport vanaf steiger
4 Views
 
Verloren apport Rymke en Spica
7 Views