Skip to main content

Gwen

‘Gwen, een spaniel waar ik heel veel plezier mee heb beleefd. Veel gejaagd. Het was een feestje om met haar op pad te gaan. Door haar heb ik de mogelijkheid gehad veel mee te kunnen als drijver. Of er nu veel of weinig wild is, met een spaniel verveel je je nooit. Een periode waar ik met veel plezier op terugkijk en ook wel eens mis. 

Emmy Breure

Gwen of Dashhill

14 mei 1993–21 februari 2009

Gwen, een Engelse Springer Spaniel met als moeder Cheetah of Dashhill (werkkampioen veldwerkkampioen 1996) en als vader Flaxfield Gwilym. Een ouderwets type werkspringer waar ik heel veel plezier aan heb beleefd.

Samen zijn we veel jacht geweest. Geen braamprop was haar te veel. Het was een hondje dat me altijd overal volgde, altijd bij me was. Op vakantie, met het paard, of een boswandeling, ze was er altijd bij. Ook een boottochtje vond ze schitterend, ze volgde met haar kleine oogjes alle vogels die op het water te zien waren. Ze kreeg dan ook de bijnaam 'prikoog'.
Een hondje met een 'aangeboren' 40-meter lijn. Ze ging nooit te ver, bleef altijd bij me in de buurt. Apporteren deed ze met vol enthousiasme tot op hoge leeftijd. In huis had ze een hele verzameling beren. Een spaniel met veel will to please en altijd vrolijk.