Skip to main content
  • Jolly tijdens een jacht in 1995

  • Jolly 1995, tijdens een wedstrijd

  • Jolly mee jagen op de patrijzen in 1995

  • Jolly, 1999

  • Jolly, 11 januari 2004

  • Jolly met Only Fetch

  • Jollly met Fetch en Rymke

Jolly

‘Voor de voet in de bieten wiekte ik een hen, die 60 meter op links, buiten de drift, aan de grond ging. Jolly was snel op de valplek. Ze zocht de valplek af, maar kon niks vinden. Ze begon in cirkels te zoeken. Opeens rende ze in een rechte lijn honderd meter terug naar het begin van de drift. Daar begon ze te ‘stoten’ onder het bietenblad. Zonder de hen te vinden. Weer begon ze in cirkels te zoeken om opeens hetzelfde spoor terug te lopen. Nu zestig meter om daar weer te ‘stoten’. Maar nu lukte het wel en kwam haar kop met de hen in de bek onder het blad vandaan.’

Leo Karper

Jolly v.d. Woudstreek

(21 mei 1994-27 januari 2010)

Haar moeder is werkkampioen Enjoy van de Woudstreek en haar vader Holway Miller. Jolly valt op door haar markeervermogen en verloren zoeken. Ze is een degelijke jachthond die het liefste alleen met de baas het veld in gaat. Het is dan een fijne hond die precies datgene doet waarvoor ze is ingehuurd. Als je haar uitstuurt op een eend of fazant hoef je verder niet meer op haar te letten, ze meldt zich wel als ze hem gevonden heeft. 

Jolly was een persoonlijkheid en tegelijkertijd onopvallend.  Een hond met vele vrienden. Verknocht aan haar eigen plekjes: haar mand, haar plaats in de auto. Alle pups die bij ons kwamen, voedde ze op. Voor de pups was het een eer om met haar te mogen spelen.

Samen op pad met Jolly was een feestje, naar wedstrijden, op jacht of met het paard door de bossen.
We genoten van haar enthousiasme, zelfs op haar 15e apporteerde ze nog graag. En dan vond ze het geweldig als ze de dummy de rest van de wandeling mocht dragen.

 
Jolly mee op jacht
170 Views
 
Jolly en de kwak kwak
5 Views