Skip to main content
Emmy Breure

Kennel v.d. Woudstreek

Kennel v.d. Woudstreek weer in Friesland

Emmy Breure kocht in 2002 Only Fetch v.d. Woudstreek van Tineke Antonisse. In 2005 nam zij de kennelnaam van Tineke over. Tineke koos in 1973 als kennelnaam v.d. Woudstreek daar zij toen in de Friese Woudstreek woonde. Met de overname door Emmy Breure verhuisde de kennel weer naar de Friese Woudstreek. 

In 2006 fokte zij met Only Fetch v.d. Woudstreek het R-nest. De vader van dit nest is Happymover Balszac. Rymke v.d. Woudstreek bleef van dit nest op de Woudstreek wonen. 

Visie

Sinds 2002 heb ik Only Fetch vd Woudstreek. Zij was een golden zoals een golden naar mijn idee moet zijn. Een hond waarmee het een feest is om mee te nemen, of het nu op jacht is, of naar een training of wedstrijd. Steady, een geweldige neus en een uitstekende markeerder. Maar ook haar karakter is dat van een Golden. Met haar wilde ik graag een nestje fokken. In 2006 werd het R-nest v.d. Woudstreek geboren.

Mijn visie sluit aan bij die van Tineke. Ik streef naar honden met passie en toch een zacht karakter. Honden die je graag meeneemt op jacht en die niets liever doen dan voor jou en met jou werken. Honden die in hun werk de snelheid en stijl laten zien die bij het ras horen. Daarvoor is een juiste bouw nodig, evenals karakter. Het liefste werk ik met stabiele honden, honden met passie maar wel zo dat ze in de hand te houden zijn.

v.l.n.r. Fetch, Rymke, Spica, Sypke, Sienna